Leren lesgeven in een vernieuwende omgeving

Meer over de HOS

De Haagse Opleidings-school (HOS)

Binnen de Haagse Opleidingsschool (HOS) werken negen Haagse scholen en drie lerarenopleidingen nauw samen om studenten op te leiden tot start- en stadsbekwame docenten in het voortgezet onderwijs. Binnen de HOS worden studenten voor een belangrijk deel op de werkplek opgeleid. Pedagogisch didactisch vernieuwen staat centraal in de (opleidings-)activiteiten van de HOS. Studenten observeren, proberen vernieuwingen in de praktijk uit, evalueren en passen waar nodig aan en werken hierbij nauw samen met hun werkplekbegeleider. We staan open voor de inbreng en ideeën van studenten. De HOS biedt ruimte voor proberen en experimenteren.

Actueel

Data HOS praktijkdag 3 & 4 bekend! 6 april & 25 mei

Zoals eerder gemeld, is in verband met de corona ontwikkelingen besloten om de derde HOS praktijkdag te verplaatsen naar het voorjaar.

Inmiddels is de nieuwe datum bekend, namelijk: woensdag 6 april 2022. Hierbij de planning van praktijkdag 3 en 4 nog even op een rij:

  • HOS praktijkdag 3 : woensdag 6 april 2022, locatie: Segbroek College, 9:30-15:30u (voor hbo-studenten: tot 16.45u)
  • HOS praktijkdag 4 + innomo: woensdag 25 mei 2022, locatie: ’s Gravendreef College (Klaas Voskuildreef),  9:30-17:45u (inclusief innomo)