Leren lesgeven in een vernieuwende omgeving

Meer over de HOS

De Haagse Opleidings-school (HOS)

Binnen de Haagse Opleidingsschool (HOS) werken negen Haagse scholen en drie lerarenopleidingen nauw samen om studenten op te leiden tot start- en stadsbekwame docenten in het voortgezet onderwijs. Binnen de HOS worden studenten voor een belangrijk deel op de werkplek opgeleid. Pedagogisch didactisch vernieuwen staat centraal in de (opleidings-)activiteiten van de HOS. Studenten observeren, proberen vernieuwingen in de praktijk uit, evalueren en passen waar nodig aan en werken hierbij nauw samen met hun werkplekbegeleider. We staan open voor de inbreng en ideeën van studenten. De HOS biedt ruimte voor proberen en experimenteren.

Actueel

HOS innomo op 25 mei: urban education

Goed nieuws: we kunnen als HOS weer een innomo op locatie organiseren! Op woensdag 25 mei 2022 (15.45u-17.45u) is het zover. Dan vindt de HOS innomo plaats met als thema: ‘urban education’. De locatie is: ’s Gravendreef College Leidschenveen, De Hoek, Henri Faasdreef 218, Den Haag. 

Prof.dr. Ruben Fukkink (UvA) start met een lezing over lesgeven in de grootstedelijke context, waarover we in ronde tafelgesprekken met elkaar in gesprek gaan. Vervolgens neemt Amar El Ajjouri ons op een interactieve manier mee in de praktijk van lesgeven in de grootstedelijke context.